marți, 11 iunie 2013

Tulburari timusului


 Glanda timus se află în partea superioară a pieptului, între plămâni. Glanda este mai activ în timpul copilăriei și, prin urmare, este mai mare în dimensiune de la copii. Ca o persoană vârstele, de dimensiunea a glandei reduce. Această glandă mică joacă un rol important în producția de limfocite, care sunt celule ale sistemului imunitar care ucide și distruge agenții patogeni invadatoare și particule străine în organism. Prin urmare, orice asociație problemă cu glanda timus poate afecta negativ sistemul imunitar.

Unele dintre tulburările glandei timusului sunt evidențiate mai jos:

La ori, glanda poate fi absent la naștere sau poate fi sub dezvoltat. Acest lucru se întâmplă din cauza sindromului DiGeorge în care persoana afectată nu are douăzeci-al doilea cromozom. Este important de remarcat faptul că, atunci când acest cromozom lipsește, toate părțile asociat va fi sub dezvoltată sau lipsește. Absența sau având o sub glanda timus dezvoltat duce la un sistem imunitar slab și face persoana mai predispus la infecții și boli.

O altă tulburare legate de glanda timus este de imunodeficiență combinată severă. Aceasta este o tulburare genetică, ceea ce duce la slăbiciune a sistemului imunitar. Practic, atunci când o persoană are această tulburare genetica, atrofiilor glanda din cauza lipsei de prezența de celule ale sistemului imunitar. Atunci când o persoană este diagnosticată cu această tulburare, el sau ea este trebuie să ia antibiotice în mod regulat pentru a stimula modul de funcționare a sistemului imunitar.

Timom este prezența tumorii în glanda timus. Aceasta tumora este benignă, dar face ravagii cu modul de funcționare a glandei. Aceasta tulburare este mai raspandita in oameni care sunt mai mult de 40 de ani. Unii dintre oameni nu pot avea nici un simptom de timom, în timp ce altele pot plânge de dureri în piept, febra, oboseala, dificultati de respiratie, respiratie suieratoare si transpiratii nocturne.

Timusul poate fi, de asemenea, afectate de cancer. Atunci cand o tumora se dezvolta la nivelul glandei, se poate raspandi la tesuturile vecine și pot pune viața în pericol. Prin urmare, în cazul tumorilor maligne sunt detectate în timus, acestea sunt îndepărtate chirurgical.

Acesta a fost observat că orice tulburare legată de glanda timus nu prezintă nici un simptom în stadiile inițiale. Cu toate acestea, astfel cum tulburare progreseaza, simptomele tind să apară. Unele dintre cele mai comune simptome legate de tulburari ale glandei includ pierderea in greutate, dureri în piept, febră, probleme în timp ce respirație, respirație șuierătoare, tuse și transpirații nocturne. În plus, persoana va fi de asemenea redus imunitate face pe el sau ea mai sensibili la infectii. Măsura adoptată de tratament variază în funcție de tulburare.