joi, 13 iunie 2013

Accident vascular cerebral acut - Gestionarea Accident vascular cerebral acut


  Curent acuta Stroke Terapie

Odată ce un diagnostic ferm se face, tratament si ingrijire specifica a începe. Unele tratamente tradiționale sunt cunoscute de a avea fundament incert. Cercetare activă este directionat la cauzele de daune neuronale, progresia de accident vascular cerebral acut și atenuarea insulta.

Accident vascular cerebral pot fi clasificate fie ca ischemice sau hemoragice în natură. În timp ce boli cerebrovasculare ischemice predomină în întreaga lume, hemoragie cerebrală poate fi responsabil de 30 și 40% de accident vascular cerebral în rândul chineză și japoneză. Ca pacientii hemoragie cerebrală poate fi complet alertă și seamănă clinic cei care sufera de boli vasculare ischemice, tratamentul de accident vascular cerebral trebuie să se bazeze pe fermă identificarea radiologică a patologiei de baza. Cauza AVC trebuie să fie identificate în mod clar, astfel încât factorii de risc specifici sunt controlate, iar tratamentul este adaptat la cerințele individuale.

 Management general accidentului vascular cerebral acut

Buna gestionare a pacientului accident vascular cerebral ar trebui să înceapă cu grijă sunet diagnosticul, investigații și îngrijire de bază. Dedicat îngrijire medicală strictă și asistență medicală în unitățile de accident vascular cerebral acut a fost demonstrat de a reduce dizabilități funcționale și necesitatea de spitalizare pe termen lung, chiar si atunci cand tratamentul medicamentos este identică cu cea în unități medicale generale. Diferenta in rezultatul pare atribuite pur și simplu la o mai mare grijă în diagnosticul, tratamentul și managementul general al complicațiilor care pot fi prevenite. Ar trebui să asigure o nutritie adecvata, echilibrului hidro-electrolitic; alimentare nasogastric poate fi necesar în cei care nu pot fi hrănite.

Pacientii Stuperouos sau coma ar putea avea nevoie de protecție cailor respiratorii pentru a preveni aspirarea, aspirare frecvente precum și semi-Fowler poziționare. Poziția Tredelenberg este indicată în cazul ischemiei cerebrale proporsional. Izolare pat prelungit duce la complicatii cum ar fi infectia, tromboflebita, embolism pulmonar și ulcer de decubit. Pacientul imobilizat ar fi date cel puțin 2-orar pentru a preveni necroză ischemică a pielii și dezvoltarea de leziuni pat, precum și infecție. Schimbări mai frecvente poziționale sunt susceptibile de a fi benefice, deoarece kinetoterapie cu un pat rotativ care transformă pacientii 8 rotatii / ora au fost raportate pentru a reduce și mai mult frecvența de infectie. Contracturilor musculare pot fi prevenite prin terapie fizica, in timp ce dislocarea anterioară a capului humeral pot fi prevenite cu buna pozitionare si utilizarea de curele. Reabilitarea ar trebui să înceapă cât mai curând posibil.

 Febră

Febra la un pacient cu accident vascular cerebral ischemic este de obicei secundară în infectie, cel mai frecvent aspirație sau pneumonie infectioase. Atelectazie pulmonară poate fi prevenită prin hiperventilatie periodice și tuse puternic. Mișcarea piept pe partea hemiplegică tinde să scadă atât de atenție ar trebui acordată acea parte. Pneumonia este o cauza majora de deces la pacientii cu accident vascular cerebral, si a crescut rata respiratorie și dezvoltarea de febra poate facilita recunoașterea timpurie a acestei complicații. Infecții ale tractului urinar este, de asemenea, comun, din cauza folosirii frecvente a catetere locuirea, precum și incapacitatea de a goli vezica urinara complet cu statisticile urina rezultate din cei fara cateter. Tromboza venoasa in picior paralizat poate prevenite prin utilizarea de ambalaje picior, mișcări picior pasive, o hidratare adecvată și utilizarea de heparina subcutanat doze mici. Această complicație, cu toate acestea, este mai puțin frecvente în rândul chineză, astfel încât numai utilizarea selectivă a anticoagulant este necesară în această populație. O atenție deosebită ar trebui să fie luate în accident vascular cerebral trunchiului cerebral, complicatii de aspirare și cardio-respiratorii, inclusiv apnee de somn sunt comune.

 Hipertensiune

Hipertensiunea arterială este un factor major de risc pentru accident vascular cerebral, și, prin urmare, este frecvent gasit la admitere. Cu toate acestea, multi pacienti vor avea reducere spontană a hipertensiunii arteriale în câteva zile. Pentru a decide cât de curând un tensiunii arteriale ar trebui să fie menținută la un nivel normal dupa un accident vascular cerebral, este în valoare de având în vedere că atunci când autoreglarea este afectată în timpul accident vascular cerebral ischemic și a fluxului sanguin cerebral devine dependent pasiv pe tensiunii arteriale, penumbra ischemic marginal poate suferi reducere a fluxului sanguin prin reducerea tensiunii arteriale. În plus, scăderea tensiunii arteriale poate reduce fluxul și, prin urmare, a spori formarea trombilor.

In caz de hemoragie cerebrală, cu toate acestea, o mare a tensiunii arteriale poate fi necesară pentru a furniza o presiune corespunzătoare perfuziei cerebrale, în prezența unei presiuni intracraniene. Pentru motivele de mai sus, tratamentul agresiv al hipertensiunii arteriale în faza acută poate fi atât de inutilă și periculoasă. Este prudent să vizeze stabilizarea la un nivel inferior, mai degrabă decât un nivel normal, și de a reduce tensiunea arterială treptat, dacă nu există hipertensiune extremă, encefalopatie hipertensivă, myocardia ischemie agravată de hipertensiune arteriala, sau disectie aortica. Mai mult, medicamente, cum ar fi nitroprusside, hydralazine, clonidina, diazoxid care reduc perfuziei cerebrale, ar trebui să fie fie evitate sau utilizate cu mare prudență.

Studii experimentale au arătat că hiperglicemia intensifică leziuni cerebrale ischemice. Există, de asemenea, dovezi ca pacientii cu accident vascular cerebral cu nivelurile de glucoza ridicate fac mai bine. In timp ce exista controverse cu privire la dacă acest lucru reprezintă un efect nociv de hiperglicemie sau invers efectul stresului de un infarct mare pe homeostatis glucoza, observația nu punctul de la necesitatea de monitorizare a nivelului de glucoza la pacientii cu accident vascular cerebral și o utilizare mai judicioasă a perfuzii de glucoza.

 Steroizi

Steroizii sunt adesea prescrise pentru edem cerebral în accident vascular cerebral. Cu toate acestea, spre deosebire de edem vasogen extracelular care urmează ischemia nu raspunde la tratamentul cu steroizi. Un studiu controlat nu a demonstrat că steroizi doze mari, administrate pacientilor cu infarct cerebral au nici un efect benefic. În plus, complicatii de infectii au fost mai frecvente cu steroizi. Agenți de deshidratare manitol și altele, deși au mai putine efecte secundare, au fost la fel de ineficiente. chirurgie, cu toate acestea, poate fi util în cazuri de ischemica cerebeloasa umflarea cauzând compresie trunchiul cerebral sever.