marți, 11 iunie 2013

Manipularea cerințele speciale ale persoanelor extrem de sensibile


 De multe ori, ne întâlnim oameni care reactioneaza diferit la situații decât o persoană obișnuită. Nivelul lor de rezistenta par a fi destul de redus, iar ei au sensibilități fizice și interpersonale neobișnuite, care pot fi greu pentru alții să înțeleagă. Acestea sunt clasificate medical ca oamenii extrem de sensibile (HSP).

Oameni extrem de sensibile au nevoi diferite, deoarece acestea sunt biologic diferite. Potrivit o autoritate de lider pe HSP, Elaine Aron, unul din cinci persoane este o persoană extrem de sensibilă. În timp ce există o concepție greșită comună care prezinta simptome de HSP sensibile din cauza afectivitate mare, realitatea este destul de diferit. Diferența constă în sistemul nervos sensibil, care absoarbe mai mult de intrare senzoriale decât o face într-o persoană normală.

Pentru persoanele foarte sensibile, o atenție specială trebuie să fie luate pentru a gestiona stresul lor și problemele legate de sănătate. Acest lucru se poate dovedi a fi extrem de dificilă, în lipsa unor resurse adecvate și cunoștințe. Ei au mai multe afectiuni inerente care sunt făcute mai rău de efectele stresului. Ea poate afecta abilități de luare a deciziilor și afectează grav capacitatea lor de a funcționa în mod normal în profesionale lor, precum și viața personală. Nu este o necesitate imperativă de a elabora un program eficient de management al stresului pentru a minimiza tulburările de stres problemele pe care le-au dezvolta.

Dacă te uiți la cifrele globale, numărul de HSP este de aproximativ 15 la 20 la suta din populatie, și că se ridică la un enorm un miliard de oameni. Când este privit dintr-o perspectivă cu totul diferită, sensibilitate HSP oferă persoanelor cu capacitatea de a vedea și de experiență ceea ce alții ar putea pierde. Persoanele non-HSP nu poate avea sensibilitate pentru a vedea o anumită situație dintr-un unghi diferit. Ca rezultat, HSP joacă un rol important în îmbunătățirea calității vieții noastre prin capacitatea lor de perspective nuanțate, pentru că, deși ele sunt de multe ori sub-apreciate, ele nu sunt de multe ori conștienți de valoarea lor pentru societate.

Oameni extrem de sensibile trebuie să fie educați să realizeze că biologia lor este destul de diferit de ceilalți. Este foarte posibil ca trăsătură se execută în familii și că acestea pot suferi de boli genetice prea. Este extrem de necesar să se înțeleagă biologia lor de a menține stare bună de sănătate, atât fizice, cât și mentale, pentru astfel de persoane. Deoarece acestea sunt hipersensibil la stimul primit prin sistemul nervos central, suprastimulare a acestuia advertently sau din neatenție poate provoca condiții potențial grave de sănătate.

Oameni extrem de sensibile pot avea probleme cu lumini puternice, zgomot, anumite tipuri de țesături și chiar dispozitive electromagnetice. Ei pot simti inconfortabil într-o mulțime, și comportamentul lor introvertit la adunări sociale poate fi greu pentru prieteni și membri ai familiei pentru a intelege.

Din cauza sensibilității sistemelor lor nervos la stres si boli genetice, reductoare de stres sunt imperative pentru a reduce și preveni astfel de condiții. Calitatea de auto-ingrijire este cea mai mare nevoie de persoane sensibile, deoarece boala se poate ajunge rapid din mana din cauza lipsei de mecanisme naturale de apărare. Sisteme alternative de sănătate poate fi utilizat de către persoane extrem de sensibile pentru a le proteja de la accidentală a abuzului de sine și de a îmbunătăți funcțiile de sistemul lor nervos.