duminică, 9 iunie 2013

Tai Chi Ch'uan pentru persoanele în vârstă


 T'ai chi ch'uan, de asemenea, cunoscut sub numele de Tai Ji Quan, este un sistem complet dezvoltat de către chinezi care combină blând exercitarea, meditație, arte martiale interne și are drept scop de a promova preventivă a sănătății. Chinezii s-au cunoscut pentru mai mult de trei secole, care este cea mai potrivită pentru persoanele în vârstă și este stăpânit în mod ideal, atunci când sunt tineri. Cu toate acestea, această metodă, în formele sale simple, care încorporează atitudine specifică, poate fi preluat rapid de către persoanele în vârstă.

Taichi ar trebui să fie efectuate în mod regulat, deoarece ajută la reducerea stresului și a elimina tensiunea, performanțele sale delicat solicită pentru un model controlate de respirație și o expansiune completă a plămânilor. Este important să flex pe deplin diafragma și deschide plămânii la capacitatea lor maxim și acest lucru, la rândul său, de asemenea, ajută la masaj organelor interne. Tu ar trebui să stea într-un anumit fel, cu o formă relaxată și oarecum scufundat și acest lucru va ajuta pentru a promova stabilitatea și echilibrul. Atunci când aliniați capul, gatul si coloana vertebrala corect, nu ar trebui să experiență prea multă tensiune și să fie complet stabil.

Seniori pot fi vulnerabile la instabilitate și care se încadrează și instruirea aici pot fi de neprețuit în a ajuta la reducerea acestui risc. Trebuie să utilizați un model de respirație lentă, profundă și coerentă și trebuie să folosească întotdeauna poziția corectă, dar va deveni în curând conștient de un sentiment mai mare de ușurință și mulțumire. Pe măsură ce devin mai obișnuiți cu această practică, veți fi conștienți de o eliberare semnificativă de tensiune pe tot corpul. Mulți oameni spun că acest lucru ajută pentru a permite persoanelor în vârstă de a monitoriza propriile sisteme interne de mai mult și să devină conștienți de dureri mai mici și problemele înainte ca acestea să crească în ceva mai mare. Când se concentreze pe aceste tensiuni sau dureri de respiratie de echilibru, vă poate ajuta pentru a elibera acea tensiune. Este surprinzător faptul că Taichi pentru seniori este o metoda populara de sănătate de prevenire in comunitatile in intreaga natiune.

Toate aceste constatări au fost susținute de studii clinice, ca practicieni s-au dovedit a fi sub control și de a reduce simptomele de afecțiuni cronice și pe termen lung. Cei care suferă de probleme cardiace s-au dovedit a colesterolului LDL mici si tensiunea arteriala. Cei care suferă de diabet zaharat prezintă niveluri mai mici de zahar din sange si niveluri semnificativ mai mari de energie, după doar șase luni de practică. Chiar și mai multe studii indica faptul ca acest lucru poate ajuta la reducerea durerii si a incidentei de caderi si fracturi în rândul celor care altfel ar fi predispus să-i înapoi.

În cele din urmă, ar trebui să notăm că Taichi pentru persoanele in varsta, de asemenea, ajută la îmbunătățirea vieții generale de practicieni, cum se simt împlinit în noua lor de calificare și să aibă mai multă încredere, susținută de o perspectivă puternic îmbunătățită. Nimic nu poate fi mai relaxant și plăcut decât efectuarea Taichi timpul dimineața devreme într-un mediu plăcut, împreună cu alți prieteni și cunoscuți. Este mult mai plăcută, la urma urmei, decât a încerca să abordeze o banda de alergat transpirat într-o sală de sport undeva, sau un alt regim de exercitarea dificil si potential periculoase.