duminică, 9 iunie 2013

Efectele negative ale poluării atmosferice


 Ora de vară este un timp pentru activitate în aer liber a crescut și distractiv. Dar, împreună cu temperaturi mai calde vin îngrijorarea cu privire la calitatea aerului. În funcție de problema poluării, temperatura și particule, aerul poate deveni groase și mai grele, ceea ce face dificil pentru cei cu astm sau alte probleme respiratorii dificil de a respira.

Dar, împreună cu aceste plângeri comune, alte afectiuni mai rău augur, care au fost direct legate de cancer si alte boli grave. Care sunt acestea și ce putem face pentru a ne proteja?

Aflați cum să vă proteja de aceste boli mult mai grave.

 Poluarea

Mai întâi de toate, de eșapament de la motoarele cu ardere de combustibil auto este un plus letala pentru aerul pe care îl respirăm. În timpul acestui proces, combustibilul este consumat într-un proces de încălzire, în care o hidrocarbură (benzină) reacționează cu oxigenul din aer pentru a elibera energie. Produsele secundare, monoxid de carbon, dioxid de sulf și oxizi de azot sunt eliberate în atmosferă. Dioxid de carbon, de asemenea, un produs secundar, forțele căldură să rămână aproape de suprafața pământului, de asemenea, contribuie la încălzirea globală.

Acești poluanți motor, precum și altele care provin de la instalațiile industriale au fost legate de astfel de boli grave, precum apendicita, diabetul si cancerul de san.

 Care sunt pericolele?

Studiile au descoperit ca de dioxid de azot și monoxid de carbon oamenii loc la risc mai mare de dureri de cap, stimulând astfel mai multe vizite de urgenta camera în timpul verii. Motivul este faptul că poluanții au efecte inflamatorii asupra vaselor de sange. (Inflamarea slăbește de apărare al organismului împotriva bolilor din cauza eliberarea crescut de radicali liberi. Radicalii liberi sunt responsabile pentru boala). Creșterea apariției cancerului de sân a fost, de asemenea, legată de mari decât nivelurile normale de dioxid de azot. Arderea combustibililor a fost demonstrat de a creste inflamatia in organism, cu cazuri de apendicita sunt legate de acest poluant. Tensiunea arterială poate urca, de asemenea, deoarece unele dintre poluanții din aer poate provoca constrictie a vaselor de sange, astfel, de conducere de pana tensiunii arteriale diastolice (numar de jos). Nu este de mirare că aceste boli cronice sunt rezistente tratament de succes?

  Ce se poate face pentru prevenirea?

Planul de activitate în aer liber în cazul în care calitatea aerului este cel mai bun. Acest lucru este, de obicei, în dimineața sau seara. De asemenea, asigurați-vă că orice outs munca sau de a exercita se face departe de autostrăzi aglomerate sau drumuri puternic călătorit.

Asculta-ti corpul. Dacă vă simțiți rău. Opri activitatea. Acest lucru este foarte periculos pentru starea generala de sanatate, oricum.

Alte lucruri pe care le puteți face este să stoc pe alimente care sunt bogate in antioxidanti, cum ar fi cireșe, varză, portocale, grapefruit și roșii. Aceste alimente opri actiunea radicalilor liberi.